Skrivet av: brittakarolina | 08 oktober 2015

Kvilthelg

Kviltföreningen Rikstäcket hade årsmöte i Messingen i Upplands Väsby förra helgen. Lapptäcken sys inte enbart för hand under extremt lång tid utan man använder  även symaskin och tygerna är sprillans nya och i  tusen färger och mönster.

1-DSCN5096

Kring runda bord pågick kurser, tyger såldes och symaskiner demonstrerades. En många meter lång (bred)  kviltmaskin upptog salens ena kortsida och där skapades ett täcke i storformat med minimal muskelansträngning.

DSCN5095

1-DSCN5092

1-DSCN5094

Skärmar med resultatet av en utlyst tävling med titel ”vattenblänk” mötte i hallen, där vi vanligen läser dagstidningar och som fortsättning visades kviltar på ett musiktema från många länder i Europa.

1-DSCN5086

Daggdroppe på ett krasseblad
1-DSCN5085

En omröstning bland deltagarna gjorde inte de här kviltarna till vinnare, jag tyckte de var fina och jag glömde tyvärr att få med deras namn.

DSCN5100

Den största kvilten

1-DSCN5097


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: