Skrivet av: brittakarolina | 03 januari 2016

Snö på balkongen

I dag har det snöat, stora dalande flingor som i en tomtekula. Jorden har frusit i balkonglådorna och hoppet om en Medelhavsvinter har grusats.

Adjö persilja

Adjö persilja och annat som hållit ut längre än vanligt.

1-DSCN5699

Musselskal och stenar från olika resor har fått komma ut i lådorna och pigga upp plantor som jag inte vet om de ska ta sig och under snön ser de nu bortkomna ut. Det här skalet låg på en sandstrand i Japan 2009, jag hittade det när Gösta tagit  ut oss på en lång utflykt.

Tar fram bilderna från den resan och blir genast upplivad. Då bodde familjen i ett lägenhetshotell med vacker entré och portvakt och vi minnsDSCN7912

en lång resa till östra sidan av ön med ett avbrott nära kejsarens sommarresidens och ett besök på en sandstrand med snäckskal och där låg också ett sjöborreskal överväxt av havstulpaner.

DSCN7987

Selina , Lasse och Selinas mormor Tokie

DSCN7986Selina med fynden, här plockade vi dem, det är inget vilt eller romantiskt ställe men – snäckskalet och en bit överväxt sjöborre som hamnat i en balkonglåda i Upplands Väsby innehåller hela vår Japanresa, alla utflykter, promenader med Missy, ambulansfärder och vår uppfattning av gatulivet i Tokyo 2009.

 

 

 


Svar

  1. Vad kul att se lite från era resor i Japan! Kanske kommer nåt mer intressant? 😉

    • Ja, kanske det går men det krävs lite tänka först.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: