Skrivet av: brittakarolina | 16 februari 2016

Lurad?

1-DSCN5857

Löpsedlarna ropar ibland med stora bokstäver om åldringar som blir lurade att öppna dörren för någon listig bedragare eller något ännu värre och man tänker, vad taskigt, det är väl det minst ansträngande en tjuv kan hitta på, att lura den äldsta generationen. De som är fostrade att tro alla om gott, att vara hjälpsamma, lydiga och har lärt sig att räkna kronor och ören, att tro på myndigheter. Ja de är väl kanske inte så många längre och så länge jag själv inte fått påhälsning, så vet jag väl inte hur jag skulle reagera. Det har också hänt att någon alert gamling har jagat rånare på flykten.

Jag har fått en rad meddelanden i brevlådan från skatteverket om att de beviljat RUT-avdrag för två timmars städning var fjortonde dag. Sen kom ett mail där de säger sig vilja utbetala överskott på skatt och ber om kontonummer att betala in på. Jag blev jätteglad för det har aldrig hänt förr, jag får alltid restskatt för innehavet av halva stugan på Gotland. Det skulle gå jämt upp den här gången men – uttryckte sej inte Skatteverket lite ovanligt? Jag läste om och om igen, Skatteverkets symbol låg överst på sidan och såg riktig ut men sen stod det kära skattebetalare, nej men nån måtta får det väl vara, så har de väl aldrig sagt förr. Jag måste ringa Skatteverket och fråga vad de menar, de ville ha kontokortsnumret och varför gå den omvägen? Mailet fick ligga till sig till idag och då ringde jag, fick nummer 64 i kön och uthärdade väntan. Ja det tog sen inte lång stund att få besked, mailet var förstås falskt, vi skickar inga mail sa Skatteverket, radera det!     Usch, det hade suttit så bra med lite återbäring. Får glädja mej åt att solen ännu lyser  och att eftermiddagen blivit en bra bit längre.

1-DSCN5856

Änderna har inte något samband med innehållet i bloggen men det såg så torftigt ut med enbart text och går man ner till ån just nu så kommer hela flocken, om man bara stannar upp lite.


Svar

 1. Hade jag tagit ut alla lottervinster på nätlotterier där jag aldrig köpt någon lott hade jag varit superrik vid det här laget! (Ha ha …)

 2. Ja lotterivinster har jag avstått från, men återbäring på skatt, då blir jag girig
  och närapå blind.

 3. Haha! Vilka skojare, de provar allt. Installera SPAM-filter i mailen, det fångar de flesta sk ”fiskare”…. eller be nån kunnig hjälpa till.

  Fina änder! 😉

 4. Tack Mats, men det är kanske för att jag tror mej så skyddad och oåtkomlig som det tar, när man ändå nästan hjälper till att bli lurad.

 5. Jo, man kan väl säga att om det nåt som är gratis, eller skall återbetalas eller på annat sätt verkar för bra så är det bluff. Sista skriket är att de skickar från posten, DHL etc (falskt förstås) och säger att ditt paket saknar adresslapp och att du skall klicka här och där för att få tillgång till paketet….
  Alla såna här mejl är ofarliga så länge man inte klickar på bifogade filer eller länkar i mejlet, då kan det bli problem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: