Skrivet av: brittakarolina | 20 februari 2016

Aquaria

Då barnbarnen var små och vi  någon dag hade hand om dem, for vi till olika muséer och ett som önskades många gånger var Aquaria på Djurgården. Barn uppfattar fort och vi fick liksom bara hänga efter och kolla vart de tog vägen. Tänk om vi skulle åka och se på alla fiskar och koraller vi aldrig fick titta färdigt på när vi var barnbarnsvakter. Ja och se om vi hittar vägen efter alla år, entrén hade nästan blivit osynlig men den fanns dock. 1-DSCN6008Allt var sej likt, bara så  mycket mer slitet. Regnskogsrummet med åska och ösregn hade en lång trappa upp så den fick vi glömma men vi kom just när pilgiftsgrodorna fick mat dvs levande små flugor.1-DSCN5943Öronmaneter i fångenskap var nytt för oss, gele i vatten ger inte så mycket kontraster men de rörde sig graciöst.1-DSCN5998

Fiskar från varmare vatten

1-DSCN6000En tunnel in bland hajar och rockor som bara rymmer små människor och utan skor.1-DSCN5967Levande koraller

Nedstigningen i kloaken fick också anstå denna gång och vi såg inga laxar som försökte ta sig in via laxtrappan så vi var nu framme vid kaffet med sjökänsla och en härlig utsikt.1-DSCN5977

Kakorna

1-DSCN5975

Vi såg plötsligt vilka mängder av olika småfärjor som pilade fram och tillbaks utanför fönstret,  det händer mycket i stan medan man sitter och sover i en förort.1-DSCN5972

Den här nr 10 hann lägga till minst tre gånger vid Skeppsholmen medan vi satt ner. Kaféet hade satsat på grönska året runt med ett par små inhemska träd och de hade faktiskt gröna blad kvar, både en ek och en al.1-DSCN5979

Eken

Lokalerna fylldes vartefter med mängder av unga föräldrar med minst två barn var. Ljudnivån var hög och då har vi som hör dåligt en stor fördel, vi stänger av hörapparaterna och allt blir just så fint som det ser ut, små glada barn med snabb rörlighet.

Blev besöket som vi hoppats? Ja det blev ett trevligt återseende men att det fått bli så slitet var väl lite sorgligt.1-DSCN5944

 


Svar

  1. Inte dumt att kunna stänga av barnens skrik och skrän…. 8| 😉
    Bra klipp i färgerna på pincettfisken!

  2. Jasså var det så den hette, jag har nog börjat slarva lite med namn på sådant jag inte är riktigt hemma på själv. Det var den enda fisken som simmade lugnt och ibland höll sig stilla, därför kom den med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: