Skrivet av: brittakarolina | 22 mars 2016

Mossornas tid

Påsken närmar sig och vi har inte ens plockat fram påskpåsen med evighetssaker att hänga i riset, det björkris vi inte heller skaffat. Kring spåret i Runbyskogen brukar jag plocka lite, någon meter vid sidan om stigen klipper spårskötaren undan grenar som hindrar motionärer och det blir alltid lite kvar som inte märks att man tar. Vi for till den vanliga  ”bakvägen” men efter mordet i motionsspåret har hela skogen fördystrats, det är svårt att tänka bort det som hänt. Länge trodde vi kanske att ett uppklarande skulle hjälpa att skingra obehaget, men när vi sen fick veta hur det gått till, blev det bara värre.  Men skogen är kvar och stenarna som fått ligga ifred har sina allra grönaste mössor på.1-DSCN62454 grader plus och snöblandat regn, då lyser mossorna som allra grönast och lavarna blir pösiga och får fler skiftningar än grått. 1-DSCN6246Och just när det är så kallt att man måste ha vantar, då växer mossorna till.

1-DSCN6248-001Mossa på tillväxt mellan stenarna. Jag har inte namnen på mossorna, några sällsyntheter är de inte men deras tid är nu och de är ännu ensamma om att lysa grönt på mark och stenar.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: