Skrivet av: brittakarolina | 24 mars 2016

Utan kvast

När snön har smält ligger allt det påkastade gruset kvar,  det knaprar under sulorna och är svårt att styra hjul genom.  Först stönar vi över att man snålar med sand när det är isigt och nu över den frånvarande skötseln av trottoarerna, de är ju också cykelvägar och grus gör inte cyklingen säkrare annat än på is. I dag på Skärtorsdag fick vi höra ett genomträngande dån från gårdssidan och när vi tittade över balkongkanten hade två utomjordingar landat och blåste undan grus.1-DSCN6263 Kvast används inte längre, inte ens för mindre ytor, stor maskin med flera roterande borstar och uppsamlingslåda för gator och trottoarer eller blåsning för parkeringsplatser och obekväma utrymmen.

1-DSCN6270-001

Det ryker och låter och man undrar var omsorgen om blåsarnas lungor och öron tagit vägen. 1-DSCN6276

I alla fall var det bra att de blåste bort gruset så att vi får gå på grusfria plattor till helgen och sen hoppas vi att det är slut med snöandet på ett tag .

1-DSCN6286

1-DSCN6262


Svar

  1. Här på Odvalds skulle vinterns grus och sand tas bort i onsdags, men då fick vi 1 dm snö. Den töade bort under dagen, men sandborttagningen är uppskjuten tills på tisdag. Hoppas att det går då, för jag är trött på all grus man får med sig in trots fotskrapa utanför dörren.
    Glad Påsk!
    Kram, Ingrid

  2. Ja visst är det störande med de vassa grynen, vet inte om de gått över till krossat gråberg överallt numera, riktig sand är kanske dyrare eller en krympande resurs. Hoppas du får en bra Påsk och sen kommer grönskan. Tusen hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: