Skrivet av: brittakarolina | 06 april 2016

Runt kvarteret

Regnet strilar och jag är nyfiken på om man planterat några krokusmattor i nya Suseboparken, de borde i så fall hunnit visa sig. Då Lasse gått in på rehab fortsätter jag runt nästa kvarter och ser att Brita Norrvis tapirer som nyss varit farthinder på den breda gångvägen, har fått ledigt och nosar jämsides på det blöta gräsmoset intill.

1-DSCN6345

Det syns inga krokusmattor, däremot blommar en vit lång driva av snödroppar nära en häck åt söder. En jätteblomkruka innehåller blommande påskliljor och auriklar.1-DSCN6346Övriga rabatter och arrangemang vilar och behöver lagas efter den snöfattiga vintern, det ska mycket sol och skötsel till för att bli njutbart. Trägubbarna är om möjligt ännu dystrare i regnet men just när jag passerar dem ser jag något gult skymta inne på gården i det nya kvarteret med ingång på Hugo Sabels Torg. Forsythiablom, är det möjligt – redan?

1-DSCN6349-001Hela gården är full av de guldblommande. Jag glömde regnet och blåsten. På torget bakom, det tomma och ödsliga Hugo Sabels Torg har blomsterhandlaren packat upp sitt tält och alla ställningar är fulla med färgglada penséer och blommor till utplantering.

1-DSCN6353-001

1-DSCN6350

Regnet tilltog, kameran blev blöt och jag fick raska hem.


Svar

  1. Fina bilder, liksom i förra inlägget!
    Jag hörde Storspoven idag ffg.
    http://www.fågelsång.se/storspov/

  2. Tack Mats, färgen piggar upp men det gör också glada tillrop. Storspov oj, ja det var ett tag sedan sist men snart blir luften full av fågelsång.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: