Skrivet av: brittakarolina | 20 maj 2016

Ölandsresa

Vi åkte på en liten nostalgiresa till Öland. Vi har varit där i olika anledningar förr, första gången barnen minns var när vi for med mormors aska till Vetlanda och efteråt tog en tur till Öland. Det var vinter, januari och det såg ut att inte bli vinter. Vi for till Borgholms ruin och tusenskönorna på fältet blommade för fullt, vi hade två hundar och tre barn i en liten Fiat förutom oss två vuxna.. Vi for till samma ställe idag och fick stanna för lösgåenden kvigor och nu var tusenskönorna som då igång.DSCN6883

DSCN6880-001

Jag arbetade som muséiguide på Eketorp ett par år och for mellan Stockholm och ön och under denna tid lagades Ölandsbron, trodde aldrig den skulle bli färdig. Igår var det bara att köra raka vägen, inga omledningar eller byte av filer, det kändes jätteflott. Man kommer sällan att se bron för att ta en bild och då vi fick vårt rum i Färjestaden löstes problemet. Ena väggens tapet var just bron.

DSCN6850-001

Lasse tycker att det drar kallt från sjön.

DSCN6855-001

Från det gamla (ännu använda) färjeläget i Färjestaden kan man se bron, idag var det varmt och soldis.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: