Skrivet av: brittakarolina | 22 maj 2016

Öland en gång till

Anna Dalmin har bett mig att avlägsna bilderna med hennes verksamhet.

Vårt egentliga ärende i Borgholm var att köpa hörapparatsbatterier på apoteket, vi hade glömt att packa ner sådana.  Vi förirrade oss och fick dra runt flera varv bland de små rara husen innan stan släppte taget om oss. I utkanten av ett villaområde stod en skylt vid en klippt grönskande lövtunnel ut i skogen: Prinsessan Leonors stig. Det tog en stund innan jag fattade.

Hus i Borgholm

Hus i Borgholm

Har Öland haft järnväg?

Har Öland haft järnväg? Ja ända till 1961.

Vi kom ut ur stan till slut och på vägen tillbaks till Färjestaden måste vi söka upp Ekerums golf. Vi började med golf  då Lasse blev pensionär och vi lyckades få gröna kort och var riktigt ihärdiga ett tag. Gick upp tidigt och ville vara först, innan det blev trängsel och jäkt på banan. Ekerum hade kurs i veckor före säsong, det nappade vi på ett par  gånger  och det kunde vara svinkallt, ett gäng danskar som vi frös tillsammans med ett år tog rätt som det var fram en flaska Gammeldansk och bjöd runt för att få upp värmen .  Och en annan gång var vi där tillsammans med Göstas familj. För att Selina inte skulle bli helt uttråkad gick vi ner till vattnet där det fanns lekställningar och hon fick gunga. Vägen ner till vattnet gick i kanten av Halltorps hage, ett naturreservat som hyser ekbocken en skalbagge med de längsta antennerna.

Vi tänkte på Fred Swanson, vår skotske granne, vars farfar arbetade på gården Halltorp som dräng och skulle utbildas till rättare men som gick till sjöss och blev kvar i Glasgow.

Där Selina gungade

Där Selina gungade

Vi for utmed Halltorps hage ner till vattnet och kvar på marken låg bumlingarna från en avgränsande stenmur.

Ekerums gränsstenar

Ekerums gränsstenar


Svar

  1. Hej Britta Karolina! Vad mycket fint du har på din blogg, vackra bilder på blommor och naturen. Intressanta stads bilder och häftiga inlägg om dåligt fungerande klockor, Johannesörten och mycket annat…………….
    Jag har en viktig sak jag vill dela med dig, fråga dig, men jag vill skriva det till din personliga mejl, vara säker på att det jag skriver inte också kan läsas av andra. Var vänlig kontakta mig på min e-post.
    Glada vinter hälsningar
    Anna (Jag som stod på Borgholms torg med handstickade ull kläder.)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: