Skrivet av: brittakarolina | 05 juni 2016

Motorcykel

DSCN6987

Egentligen har nästan hela livet passerat utan att jag saknat motorcykeln. Lasse och jag började med en Röd Rex 125 kubik och så småningom skaffade Lasse en vinröd Jawa 250 kubik åt sig, när jag la beslag på Rexen. Jawan hade hydraulisk fjädring och det var fint.

De större motorcyklarna var inte så vanliga då men de fanns och det var särskilt en som vi beundrade och som smög på sammetstofflor, den hette Nimbus och var dansk. Den hade kardandrift och hummade bara lite dämpat då den kom farande.

Det är klart vi tittar på parkerade motorcyklar och ser att nästan ingen liknar de forntida (från 50-talet) och vi drömmer inte om att fara iväg någonstans med någon av dem.

DSCN6989Ibland stannar man till lite extra, en ljusbå sak, fågel eller fisk?


Svar

  1. Åkte motorcykel (Huskvarna 125?) med min pappa i slutet av 50-talet. I början av 60-talet sålde han den (inklusive hjälm) för 125 kronor.

    • Tänk att du minns vad din pappa fick när han sålde motorcykeln, jag har försökt komma ihåg vad vi fick, men det var väl något liknande för vi köpte en Rolleicord, pengarna räckte inte till en Rolleiflex.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: