Skrivet av: brittakarolina | 06 juni 2016

6 juni

DSCN7007-001

Helgdag idag, vad betyder Sveriges nationaldag för mej? Själva ordet nationaldag låter lite skrämmande, vi har ju lärt oss att vara försiktiga med national- ordet, det kan lätt kladda av sej och få oss att låta som något vi inte är och göra oss suspekta. Svenska Flaggans dag var ett bättre namn och fullt tillräckligt att fira, men inte heller det ger några riktigt glada vibbar, då kommer minnena från flaggutdelningar på Stadion bland svimmande scouter och andra föreningar och ställer sej i vägen.DSCN7004-001Låt oss fira att allt är nyutslaget och att den första nyponrosen visar sig idag i bästa fall, åtminstone i Mälardalen. Fira att vi inte är utestängda från alla marker utan ännu kan gå ut i mossig och doftande granskog och möta lite mygg och kanske ett påfågelöga och höra fågelsången eka mellan stammarnaDSCN7011-001och se ekorrbären lysa upp mossan.

 


Svar

  1. Kan Norge släppa loss sitt hejdlösa firandet av sitt land 17:de maj, borde väl även vi kunna fira vår Nationaldag utan att huka oss. Vi har all anledning att vara stolta och glada och tacksamma över att vi lever i Sverige.
    Kram, Ingrid

  2. Jamen sen har vi ju fått träna upp vårt dåliga samvete för att vi just har det så bra och alla andra behöver hjälp. Att vi slank undan sista världskriget och fick stort försprång före det övriga Europa. Det är liksom att vi inte riktigt förtjänat att hoppa kring och hurra, vi har inte kämpat oss fria som flera andra. Det gäller att hitta en rad ämnen som tillåter oss att vara glada och som inte kan dras ner av Jantelagen. Det borde räcka med det du nämner men något som liknar norsk yra ger det väl inte upphov till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: