Skrivet av: brittakarolina | 20 juli 2016

Gå till brevlådan

En lång och ganska trist blogg där inget nytt inträffar eller händer.

Att lägga ett brev på lådan brukar inte ge upphov till en blogg. Men ett trevligt möte kan uppstå på vägen om man träffar någon man känner igen, det händer mindre ofta nu, många av dem vi lärde känna med barn i samma ålder som vi, har dött och vi saknar dem. Vi rundar Centrum på utsidan och beskådar grusområdet, där Väsby gymnasium stod och som man rev i en hisklig fart vintern 2012, det upplever nu sin femte sommar. Jag har ondgjort mig i flera bloggar över kommunens hantering av området, så det kan inte göras en gång till. Nu har man bestämt sig för hur området ska användas och vi har bara att invänta den kommande verkligheten.

DSCN7655

Under tiden är tomten en övergiven plats med mark av utjämnat rivningsmaterial och nu även med skräp från diverse låtsasaktiviteter.

DSCN7681

Varken hundar eller människor mår bra av att gå i det vassa och kantiga underlaget

DSCN7665

Minne från ljusslingeprojektet

DSCN7661

Schackspel

DSCN7668

Planteringen av bärbuskar i ”stadsmiljö”

DSCN7669

Platsen för Theselius ”Eremitkoja”

DSCN7663

Den av barnen hett önskade ”parkourbanan”

DSCN7658

Hjul är motvilliga i det kantiga gruset

DSCN7673

Den gigantiska sandlådan

DSCN7675

DSCN7662

Skyltarna som skulle ge oss eller få oss Väsbybor att börja tänka, står kvar och ropar mot rymden.

DSCN7679

Vild växtlighet

DSCN7682

Längst bort går man under Dragonvägen

DSCN7650

För att inte gå raka vägen hem igen tar vi en liten runda mellan blå husen, ner under Dragonvägen och kommer upp vid upp vid hundrastgården.

DSCN7635

Här ska nu bebyggas så den lilla gröna remsan utmed Dragonvägen försvinner. Medan gatorna i centrala Väsby får blomkrukor och lyktstolparna får hängande korgar med blommor i vackra färger som väcker besökares beundran, har marken kring gångstråken fått klara sig med minimal omsorg.  Kardborrar och nässlor har fått stå kvar och varför? Ingång till hundrastgården, varför får kardborrarna stå kvar, när man har maskiner som klipper ?

DSCN7636Det behövs bara en eller två kardborrar i en långhårig hunds päls för att ge matte eller husse arbete i timmar.

DSCN7684

Och här en av bänkarna utanför hundrastgården, Gräset är klippt men nässlorna kvarlämnade. Hur har man tänkt? Vet parkarbetaren inte hur en nässla ser ut och hur den funkar? Den bränns också på små barn som har närmast till den. DSCN7686 Här växer nässlorna in genom ryggstödet.

DSCN7689

Kan det finnas en tanke bakom att inte ta bort nässlor? Hur ska den i så fall försvaras?

DSCN7638

Grannens rosenhäck doftar av enstaka rosor fortfarande,  men nu börjar nyponen bli röda.

DSCN7647Planteringarna utmed gatan är nu mer lugna efter vårens färgexplosion och de stora boll-lökarna finns kvar även som utblommade.

DSCN7643

och de älskade ”Linnés döttrar” blommar i en diskret grålila ton. DSCN7470Brevet är lagt på lådan.


Svar

 1. Inlägget var inte alls tråkigt, dessutom bra illustrerat.
  Men vad är detta för dårskap!?
  Vem är ansvarig? Påminner om Tjernobyl eller Bagdad! Eller en annan planet….
  HELT otroligt vansinnigt i Sverige år 2016, men inte oväntat…..

  • Ja dina frågor går knappast att besvara och att hitta någon ansvarig efter fyra eller fem år när det dessutom har skett byte av politisk inriktning i kommunen under tiden, är väl inte det lättaste.
   Jag har inte varit tillräckligt grävande för att radda upp de poster med rader av nollor som man lagt ut på olika jippon som nu ligger med sina rester och skräpar utan att ha kommit till verklig användning,för att inte tala om de idiotiska skyltarna.
   De flesta går förbi området eller genar snett över när de går hem och de blundar antagligen eller litar på att något bättre ska komma och ingen stönar.

   • Jag har inte sett nåt liknande nånstans tidigare i Stockholm! Vet inte om området i fråga räknas som en sk. ”no-go zone” eller vad det är som fått det att förfalla på detta sätt, men skrämmande och idiotiskt är det! Känner tyvärr ingen lämplig mottagare för ditt inlägg, men det vore önskvärt om ”någon” tog upp detta och åtgärdade. Har som sagt själv väldigt liten kunskap om Upplands-Väsby..är det ett område på ”förfall”?

 2. Nja, det är väl inte ett område på förfall och just därför blir man upprörd över att vänta på beslut och handling. Nu har planen presenterats men så länge den inte börjat sättas i verket, fortsätter det att se ut som det gör. Kommunerna runt Stockholm har väldigt olika sätt att fungera på, de har olika arv från äldre tider och en befolkningssammansättning som kan bädda för olika krav eller brist på krav.
  Allt är inte dåligt här, men för att kunna åtgärda något behöver man kunna urskilja det och då blir det en beskrivning som kanske kan uppfattas som hela bilden av samhället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: