Skrivet av: brittakarolina | 04 augusti 2016

Fylla balkonglådan

I stället för att vänta och låta fetbladen fylla balkonglådorna själva, har jag letat efter ännu en torktålig att fylla ett synligt hål i planteringen. Där står tills vidare en pelargoniestickling och ser helt vilse ut. Letandet ger en anledning att besöka plantskolor och titta på allt fint de har i sortimentet. Bara att gå där mellan raderna av hyllor med plantor ger mej ett välbehagligt lyft. Sen kanske de inte har det jag letar efter, ett annat ställe kanske har.

DSCN7863

Nut house vid Torsåker har kaffe och lunchservering och det brukar stå några bänkar ute i trädgården med bortglömda plantor. Det var här jag fick idén till de torktåliga och igår när vi drack vårt eftermiddagsfika här, tog jag en sväng runt plantborden och där fanns en mörkt röd liten kärleksört-släkting i ett stort antal. De såg ut att ha övervintrat på bordet för jorden i krukorna var knallgrön av mossa.

DSCN7864

Solen gassade och på gräsmattan satt föräldrar vid långbord och fikade medan barnen gungade några meter därifrån. Hembakat kaffebröd, kan man önska mer en sommardag. DSCN7869Stora krukor med jättehöga lila Verbenor stod som vaktposter mellan gräs och grus.

DSCN7874Och här ska den nya mörkröda få komma ner och byta plats med pelargonkrukan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: