Skrivet av: brittakarolina | 26 november 2016

När det börjar bli riktigt mörkt

I väntan på att vädret ska låta oss fara till Småland och tända ljus på graven, längtar jag efter blomster och vackert pynt. Vi kan väl åka till Rappnes oas, det kan inte bli tjatigt för nu har de säkert gjort fint till advent. Vi passerar Igelbäcken som vanligt och ser att bävrarna  gett sig på de tjockaste stammarna i skogen kring bäcken och de öppna såren lyser som lyktor i halvdagern.dscn9116

Alldeles innanför dörrarna till Rappnes  växthus står ett olivträd i en jättebalja. Där hänger gröna oliver och det finns inget mer välkomnande än ett olivträd som någon fått att överleva länge i vårt klimat.

dscn9119

Man har laddat med allt tänkbart för att göra julen festligare än vanligt och det är bara att glädja sej åt allt man inte behöver äga men att låta ögonen få sitt att minnas av vackra ting.

dscn9136

Julstjärnor och Amaryllis är växterna som just nu säljs och de finns i både strimmiga och spräckliga varianter förutom röda eller vita.

dscn9124-001

Riktigt taggiga och jättestora katkusar.

dscn9125-001Och här en bäver, har den gått utmed granhäcken för att hamna här ?dscn9128

Två högerfötter och två skrattande hästhuvudendscn9130

Låt ögonen glädjas och åk hit när mörkret sänker sej över Stockhlmstrakten.

dscn9131

Blommande rosmarin i nästan naturlig storlek är också ett tecken på att man vet vad växterna behöver och gjort det möjligt för dem att blomma.dscn9140-001

dscn9146

En bild av mistel med vitbleka mistelbär som kameran inte vill ge skärpa. I senaste numret av Bergianska Vännernas skrift har Nils-Erik Landell skrivit om mistlarna och deras bär och hur de sprids.    Mälardalen är Europas största växtplats för mistlar. Sidensvansarna tycker om bären och man kan följa deras flygväg under gångna år genom att på en karta dra streck mellan mistelbestånden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: