Skrivet av: brittakarolina | 06 juni 2017

Ormbunkarnas dag

Vart går vi idag?  Solen gassar, vi prövar att gå rullskidspåret, där har Agnes inte gått förut och vi får gå i blandat sol och skugga genom skogen. Vi börjar vid Runby högstadium, får se om Agnes vill följa med.Idag är skogen en katedral, genast när vi sätter fötterna innanför Mål-pinnarna möter oss kören av fågelsång, mest koltrastar och vilken sång!! Sedan kommer doften av liljekonvalj, de står och blommar utmed stigen och har fått stå kvar. De som springer i spåret har inte tid att stanna upp och vare sig lyssna eller plocka något. Konvaljeblommor är det svåraste som finns att fotografera, de är vita och självlysande och lurar kameran genom att kasta ljus på den. Det visste vi inte den gången vi tävlade om vilken av kamerorna Olympus eller Nikon som kunde visa den skarpaste bilden på konvalj. Ingen blev riktigt skarp.

Medan vi gick var skogens ormbunkar i färd med att rulla ut sina fjäderplymer. På fuktiga sidan av skogen träjon och på torrare sidan örnbräken.

Förutom ormbunkarnas dag var det också liljekonvaljens och koltrastarnas dag, svenska flaggans råkade jag glömma, men den står redan i almanackan.Ormbunkarna kan jag bara några utantill och de som är utan skaft och inte ser sällsynta ut, kallar jag träjon.

Agnes följer med men håller noga reda på vägen, ibland vill hon vända men då talar jag om för henne att jag hittar vägen och den här skogen har Matte (Karin) gått i mycket och vi tycker den är fin. Kanske hon tror mej.

En myrstack och med en koncentrerad verksamhet på översta våningen. Ja den gick inte att fånga, myrorna sprang alldeles för fort.

Örnbräken1-DSCN5494

Här har stått en stuga men den är nu borta , enda synliga spåret är rhododendronbusken, ett sentida tecken på tidigare bosättning.  Snöbärsbuskar brukar annars skvallra om att någon bott på platsen för länge sedan och även vissa växter.

Nu har vi kommit runt och är på väg åt rätt håll,

Ingen tvekan, hon vet vart vi ska.

Räddad för den här gången.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: