Skrivet av: brittakarolina | 05 juni 2017

Hundpromenad

Morgonpromenaden gick ut på framsidan av huset, lukta lite på gräsmattestumpen mellan husen och sen raka vägen till ingången på baksidan. Det regnade och folk hade uppspända paraplyer, så det var väl inte konstigt. Mat? nej tack, vatten? nej tack. Jag läser Moa Martinssons tre självbiografiska barndomsskildringar och vad man hade att äta bland de fattigaste på den tiden, men Agnes aptit växer inte när jag berättar vad en hund skulle blivit glad om den fått på den tiden.

Regnet upphörde och solen bröt fram, nu kör vi till rensdammarna och går till Barockparken, där finns många dofter och mycket gräs, vi siktar på det Agnes. Vi går utmed järnvägen som har skapat Väsby , den kommer vi inte ifrån så lätt, tågen dånar förbi och de varierar i färg, så enformigheten bryts lite. Ryssgubbarnas tid är nu, de dansar långdans utmed nästan alla vägar och lyser upp lika bra som rapsfälten.

I Barockparken ger de gamla träden med sina nya färska grenar en saftig grönska och  marken omkring är som en tät midsommaräng.

Rödbläran lyser rött bland de vita, gula och violetta blomstren. Gräset var ännu lite blött så det var motigt att få med Agnes in bland stråna. Parkdammarnas vatten har kanske klarnat något för det simmade fåglar på flera ställen och de gillar ju inte grumsigt vatten.

Lindbladens ljusgröna hjärtan. Agnes har inbyggd kompass och vet åt vilket håll vi går. Vi lämnar parken och går åt rätt håll dvs tillbaka och nu har hon bråttom och drar mej.

Här rinner det rensade vattnet från rensdammarna ut till Väsbyån.Mitt ute i en av rensdammarna ser det ut som en liten ö och något rör sej.

Kameran ser bättre än jag. Det är en liten sothöna som ligger i sitt fina rede och sothönepappa (hane eller tupp?) kommer med mera material till bygget. Han flätar in det och sticker sedan vidare för att hämta mer?

Vi är tillbaks vid bilen och Agnes räddar sig in i sin korg. Väl hemma igen slank husses köttbullar från igår ner i ett nafs. Vart går vi i morgon?

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: