Skrivet av: brittakarolina | 09 juni 2017

Kettils grotta

Den här veckan, Agnes vecka, tänkte jag skulle innehålla en ny hundrunda om dan. Dagens tur var inte helt ny för henne, förra året började vi på den men då kom vi  inte så långt. Den som drog oss dit första gången för ett halvsekel sedan var Margareta Wilson  på besök i Sverige, hon ville se Kettils grotta i Rosersbergs slottspark och vi letade upp den. Kring Rosersbergs slott finns flera parker men den som passar bäst för hundpromenad är Engelska parken.Kettils grotta ligger vid stranden och på vägen dit går man först genom en bokskog,

 Därefter en lång  lindalle,

De två raka träden på höger sida är ekar

Nära vattnet  har en 700-årig ek givit upp.

Vatten möter land utan en vassrugge emellanStrandgruset består av musselskal

Just här är Runsahalvön nära och mitt emellan ligger klippön Gibraltar.

En lite knagglig stig leder till Kettils grotta

Enorma klippblock som inte går att få grepp om och en liten bänk med sjöutsikt att vila påJag hade glömt hur mäktigt det här blockraset var och får locka med mej någon att se allt en gång till, det var lite ensamt i stenskravlet med bara en liten hund som stöd.

Sen var det bara samma väg tillbaks igen.Man kommer fram vid sidan av slottet. En skylt gjorde reklam för café i slottet från tisdag till söndag, det är något nytt och kan nog dra en och annan besökare, ett heltorrt slott långt borta från samhället blir man inte tänd på.


Svar

  1. Så vackert det ser ut att vara i parken och så spännande med den där grottan.
    Ha en skön helg!
    Kram, Ingrid

    • Grottan bestod av enorma flyttblock, så där hade nog naturen skapat och inte inredarna av Engelska parken och jag vågade inte gå runt för det var storsten att ta sej förbi. Ja det är vackert när grönskan klär på träd och buskar. Ha en fin helg du också ! Hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: