Skrivet av: brittakarolina | 28 juni 2017

Med sikte på Kastellholmen

Under så många år av vår uppväxt och vårt aktiva liv var vissa platser inte tillåtna att beträda och dit hörde en del öar i Stockholm som haft någon militär betydelse. Kastellholmen var en av dem och då den så småningom öppnades för allmänheten, bodde vi inte i stan och märkte det inte. När vi sedan i slutet av 90-talet gick runt Skeppsholmen med en barnvagn såg vi att folk och fordon helt ogenerat tog sig över bron till Kastellholmen. Dit måste vi också gå någon gång sa vi , men det blev inte av. Men idag var det dags och jag tog tåget till stan.

Åhlens är det första man upplever efter att ha lämnat Centralen, idag målade man guldfärg på firmabokstäverna.

På andra sidan av gatan lockar ingången till Klara kyrka under svalkande kastanjeblad. Stan är full av folk, turister, det känns lite som att gå i London eller någon stad man inte är helt  bekant med och man är inte beredd på vad som väntar runt hörnet.

Folket  på Drottninggatan går mot och från Gamla Stan, men jag svänger av och följer Strömmen.

På bron till Skeppsholmen finns ett par gyllene kronor, de hamnar ofta på bild, men något man bara ser från en båt är ett kungamonogram som sitter på utsidan av broräcket. Jag har letat efter en bild, jag tror det står C XV , men jag hittar ingen. Det monogrammet är i alla fall ordentligt fastlåst. 

Niki de Saint Phalles och Jean Tingelys skulpturer såg lite vilsna ut idag, hela Skeppsholmen möblerades för en skeppsmässa och toppiga tält växte upp på nästan alla lediga grönytor.

Doft av rosor och kaprifol

Strax före bron över till Kastellholmen pågick arbete med att byta ut trä som slitits ner troligen runt hela Skeppsholmen och det såg knepigt ut.

Jag kunde inte låta bli att fångas av deras huvudbry och anar att de har problem att lösa hela tiden

Nästan framme vid målet Kastellholmen, forstätter i morgon, det kan annars bli väl mycket.


Svar

  1. Reblogga detta på Brittakarolina's Blog.

  2. Jag ser fram mot fortsättningen på din promenad!
    Kram, Ingrid


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: