Skrivet av: brittakarolina | 05 juli 2017

Valnötsträdet

De tre valnötterna som grodde vintern efter besöket i Visby fick nästa vinter ett hus av frigolit och uppvärmning med en 40 Wattslampa för att rötterna inte skulle frysa på balkongen. Då vintern verkade vara över och temperaturen om nätterna var på plussidan, fick plantorna möta luft och sol. Den största plantan hade en svällande topp, men de två mindre hade givit upp och visade inget liv. Den svällande toppen skickade ut en rosett av gröna blad och bladen vecklade ut sig. Då kom natten till Påskafton med kyla en bra bit under noll och jag hade glömt att fälla locket över trädet och bladrosetten frös. Den hängde som en svartgrön slamsa och jag var på väg att tömma alla tre krukorna och försöka glömma. Varför ska jag så ofta slarva bort det jag ansträngt mej så för att åstadkomma? Men tänk om det ändå finns liv kvar, jag lät krukorna stå. Efter ett par veckor såg jag att trädet med den vissna rosetten var på väg att skicka ut tre nya knoppar  och sen har det gått fort. Tanken är att när trädet har  fått lite omfång, ska det få komma ner i jorden på Gotland och förhoppningsvis överleva.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: