Skrivet av: brittakarolina | 10 juli 2017

Dalens sjukhusträdgård

I dag har jag varit med om att så lin ännu en gång, det har gått många år sedan sist. Jag beskrev något om tiden med linet under de första bloggåren. Den här gången var det en omsådd eftersom en tidigare sådd i år misslyckats och landet var i en låda på midjehöjd, så att man kan nå växtligheten utan att  böja sig så mycket.

Dalens sjukhusträdgård har flera rum och är något man inte kan föreställa sig när man ser sjukhusets stränga  fasad. Därför blir överraskningen stor när man  får stiga ut bland alla de färgstarka och blommande arrangemangen i trädgården som öppnar sig som en gömd lustgård mellan husväggarna.

Förutom  höjda blombäddar, klättrar rosor högt mot väggarna och man passerar en pergola full av vin med mognande druvor och rosor  som nog varit med sedan trädgårdens födelse, vatten porlar någonstans inne i skuggan och det är en skata som är vattenkastare.

Kryddväxter, växter med doft, med färg och som berör på olika vis.

Och här är trädgårdens skötare, vem hade kunnat ana att Karins förutom stenhuggarmejsel skulle börja hantera kratta och spade.

Trädgården ropar på en  beskrivning.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: