Skrivet av: brittakarolina | 11 juli 2017

I diket

Brittakarolina's Blog

Det här blir som en fortsättning på förra inlägget med blåklinten i en veteåker nära Torsåker och nu kommer en veteåker från Runsa.DSCN7513Här lyser inte ens en blåklint upp ytan av veteax. Så klart det måste kännas fint för odlaren att få ut optimal mängd av vad som är möjligt från en åker och om man inte är odlare kan man beskåda och undra vad som är natur och inte. Har själv varit med om att dra tistlar ur åkrar på 40-talet och önskar dem inte tillbaks, men jag har också analyserat bin som dödats av besprutningsgift på 50-talet och förstår att bakom de jämna ytorna ligger ett enormt arbete.

Kring de välväxta åkrarna finns fortfarande diken kvar och det är där det vilda får trängas och överleva. Hittade ”Diken” på nätet av Peter Nolbrant och dikets historia. Förr slog man det gröna i dikena med lie och höll dem öppna men inte nu…

Visa originalinlägg 237 fler ord


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: