Skrivet av: brittakarolina | 17 juli 2017

Den hemliga trädgården

Annie och Helmer bor i en hasselskog nära vattnet på Sallmundsudd. Man kommer till deras hus på en väg utan namn och genom en tät lövskog där marken om försommaren är täckt av blommande ramslök. Vägen går genom grönt gräs och mitt i vägen reser sig en grön rygg som man är orolig att bilen ska köra fast på. Man far in i en grön, tät och hög lövdjungel och efter lite åkande öppnar sig en uthuggning och man ser solen, grön gräsmatta och där lyser blommande rosenbuskar i många färger, inte bara rosa.

Trädgården har tillkommit under flera år och vissa buskar har många år på nacken, honungsrosen behöver ett tvåvåningshus att luta sig mot.

Gräset är nyklippt och den gröna doften ligger tät och blandar sej med rosornas, här inne skyddad av höga träd ligger trädgården som inte går att ana sig till. Annie har namnet på alla sina växter och hon vet varifrån de kommer, nämner man något så har hon det och vi tittar på hennes valnötsträd med mognande gröna nya nötter, ett mullbärsträd är fullt av frukter där några börjat bli rosa och lovar en präktig skörd senare i sommar.Mullbärsträdet

Katterna vaktar huset, men de vattnar inte, det gör daggen om nätterna.

 

 

Helmer och Annie i sin nya bod för gammalt, närmare vägen

Här har två personer omvandlat en ganska oåtkomlig natur till ett blomsterhav


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: