Skrivet av: brittakarolina | 06 augusti 2017

Mellan skurarna

Det regnar av och till, idag for jag till Rappnes trädgård med förevändningen att se om tidlösalökarna kommit ännu, jag vet att de inte har det, men med mina särskilda behov har jag alltid användning av en förevändning, annars framstår själva behovet lite för ensidigt. Jag trodde att alla var någon annanstans på semester med de hade åkt till samma ställe som jag. Det var alltså parkerat ända till kröken.

Allt är sevärt i denna trädgårdsskapelse, till och med krukstaplarna. Min räddning är att jag inte längre behöver några krukor,  jag har anpassat mig till att ändå känna glädje åt att se.

Tre eller fyra ”Rosengator”, man ser vad som gått åt hittills och de som är kvar väntar med en ny omgång knoppar. Jag går gatorna och hälsar på dem jag känner igen och förvånas över några jag inte sett förr. 

Glömde namnet, det var inte ett namn utan någon sorts uttryck.

Isabella Rosellini,  mycket full och väldigt röd, att den bara orkar bära de stora blommorna.

Idag går jag lite längre än Lasse och jag brukade gå, trädgården tar inte slut och efter bärbuskar och äppelträd  tar stora färgsprakande planteringar vid.

Självplock, blommor, grönsaker och här gäller kilopris.

Här är en växt jag aldrig sett förr

Hur var det nu, hade jag inte ett ärende in också?  I det stora växthuset med krukväxter brukar lökarna ha sin plats när det är dags. På väg in kan jag inte blunda för allt roligt på hyllorna.

Några lökar ser jag inte och det lär dröja innan de är här. När jag kommer ut mörknar himlen och en regnskur kommer smattrande på entrétaket, paraplyet ligger hemma i hallen och jag har fått svaret på min förevändning.


Svar

 1. Jag blir lätt alldeles ”hatokig” på plantskolor. Ofta är det kul att bara kolla lite vad som finns och sedan kommer man hem med en massa plantor man inte alls hade för avsikt att köpa. Älskar den vita Agapanthusen på första bilden.

  • Ja kampen mot att vilja äga blommor som ler mot en pågår hela tiden.

 2. Det finns ju ingenting bättre än ett besök i en sån där underbar handelsträdgård. Då gäller det verkligen att försöka behärska habegäret.
  Kram, Ingrid

  • Ja, underbar är ordet för den här trädgården, jag tror att Rappne själv lever sin dröm och vi får gå kring i den så länge han finns.

 3. Bilden på den där växten du aldrig sett förut är lustig. Först tror man att det är rörelseoskärpa men sen ser man att att de gröna bladen och bakgrunden är skarp.

  • Jamen det blåste faktiskt och blommorna skakade så det kanske kan anas lite på själva blommorna?

 4. Växten du inte sett tidigare är Spanska flaggan (Ipomoea lobata), går att fröså, vi hade en sån en gång i vårt lusthus.
  http://www.nelsongarden.se/swe/sek/p/blommor_140/spanska-flaggan_95384

  https://brittakarolina.files.wordpress.com/2017/08/1-dscn6464-001.jpg?w=1000&h=1334

  • Tack Mats, roligt att få ett namn på växten, 11 år utan fröpåsar har gjort att jag slumrat till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: