Skrivet av: brittakarolina | 09 september 2017

Hamnen

Det ösregnar, duggregnar  eller håller uppe en liten stund och när det ser ut att vara torrt i gräset tar jag fram batteriet som startar gräsklipparen och öppnar dörren för en klipprunda, då ser jag att bron är prickig av regn igen.

Jag får åka och skaffa svarta soppåsar i stället.

Stiger ur bilen på vägen genom skogen och tar en bild av den vackra, rentvättade, nyklippta och blomsterlösa vägkanten, för ett ögonblick ser jag försommarens orkidéer i olika röda skiftningar, men det här är också fint. Inte en bil i sikte eller motorljud på väg.

Då jag handlat plastsäckar, lite mat och en tidning vill jag se vatten och siktar på en udde söderut, men innan dess måste jag svänga ner till hamnen, Burgsviks hamn och se om något förändrats. På parkeringen står en husbil, annars inget synligt liv. Jo mängder av fåglar. Ruccolan blommar, den skrev jag om för ett par år sedan, nu är den om möjligt ännu mer spridd än då.

Tar fram dagstidningen och pratar lite med Lasse, vi brukade åka ner hit, veva ner rutorna och sitta en stund och läsa varsin tidning med horisonten som bakgrund.

En ensam sädesärla trippar kring på piren, har den tappat sitt resesällskap eller väntar den ännu på någon?

Hela stora bukten är full av små svarta fåglar och några står på stenarna längst ut på piren. Sothöns ! De brukar ju mest visa sej två och två men när jag försöker räkna kommer jag till 78, hur många som då var under vattnet vet jag inte. Jag visste inte att sothönsen hade samlingsplatser.

Bland de svarta fanns ett par grå lite rufsiga fåglar som försökte mingla

Är det storskrakar eller skäggdoppingar?

Havsbastun som jag tycker är fin har fått flistak och fina rosa stenar vid ingången.

Om man går riktigt nära

1-1-DSCN6995

 

I bukten på en flytande brygga sitter svarta sorgfåglar alldeles stilla, skarvar. En gång fridlysta och nu vet man inte hur man ska minska antalet  Öja kyrka i bakgrunden.

Nu droppar regnet på kameran, det blir inget åka söderut den här gången.

 


Svar

  1. Skäggdoppingar med strimmiga huvuden, det är nog ungfåglar som kläcktes tidigare i år.

  2. Tack Björn, jag hoppades att du skulle se vad det var.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: