Skrivet av: brittakarolina | 11 september 2017

Amiralsbesök

Solen har återvänt efter en veckas frånvaro, nya svampar kommer upp överallt i gräset och det är vilsamt tyst så när som kraxet från två korpar som passerar. Något stort löv fladdrar i luften hit och dit och stannar på den gula Ruccolan som står kvarbliven och blommar i en kruka utanför tvättstugan. Det var inte ett löv, det var en AMIRAL. Ja något stort var det och inte den vanligaste fjärilen.

Den sägs komma med vindarna från Italien och landar hos oss. Här kan den para sig och lägga ägg på nässlor och nya fjärilar kläcks men de har svårt att övervintra, så vi får vänta på de rätta vindarna för att få besök igen.

Den ser lite sliten ut på ena sidans vingar och det är lång väg att blåsa.

Den andra glömda växten är koriander.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: