Skrivet av: brittakarolina | 16 september 2017

Regn och blåst

Det har regnat mycket och blåst, åkern vi bor på är full med svamp. De flesta har jag inga namn på och de jag känner igen hamnar i stekpannan. Skogen söder om huset har planterats under vår tid, hage efter hage har vi sett tömmas på greniga gamla tallar, hål har grävts i marken och små tallruskor planterats i botten av hålen. Sen tar det några år medan de nya växer, man har ingen sikt åt något håll och en dag hör man yxhugg eka. 

Då är någon ute och rensar och kvistar av så tallarna får luft kring stammarna och sen efter ännu några år ser man ljuset mellan stammarna och man går genom en helt annan skog.

1-DSCN7031

Här har korna själva trampat upp sin stig. Var är korna? Tur att jag inte har hund med mej och särskilt inte de rödgula med yviga svansar som vi hade en gång, då kommer korna rusande alla på en gång med sänkta huvuden.

Den här sandtäkten syns bara på google earth och jag vet var den är, ett sår i marken där man inte förväntar sig.Rötter i luften

Om det ser trist ut med bilderna från skogen, så stämmer det. En annan dag jag tar bilen och åker över till andra sidan, till Kvarne. Det kan finnas några simfåglar i viken.

Allt ser bommat ut på långt håll.

Solen lyser upp ett tag. Tänk att solnedgångarna kunde vara så märkvärdiga, idag ser jag ingenting av det.

Strandbod

Inte en fågel, inte ett knyst hörs, här råkade vi en gång komma mitt i ett bröllopskalas med hela planen full av folk och mat och musik. Ja roligare än så här blir det inte idag.

 


Svar

  1. Det var i kanten av sandtäkten som jag hittade en kokgrop från jägarstenåldern. Kolet låg 50-60 cm under markytan. Jag la ett par kolbitar på spiselkransen i stugan. Maskinföraren hade också sett att ”det var något” och hade lämnat kokgropen fred så att den stack ut från den annars raka kanten av gropen.

  2. Tack Niklas, jag ser kolbitarna och jag trodde ”din kokgrop” låg längre bort, där man grävde ner döda djur. Jag åker till Småland i morgon och nu blir huset larmat.

  3. Så vackra bilder! Läste kommentaren från NiklasT, så spännande med den där kokgropen.
    Hoppas att du har en skön söndag!
    Kram, Ingrid

  4. Tack Ingrid, det kom rejält med vatten ovanifrån i dag, de sa igår att södra Götaland hade fått tillräckligt nu men jag hörde inget om Gotland. Men mycket svamp blir det. Hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: