Skrivet av: brittakarolina | 30 september 2017

Annorlunda födelsedag

Att fylla jämnt

Att fylla år eller allra värst, att fylla jämnt är väl något som skulle kunna ge underlag till en avhandling i etnologi, psykologi eller något som visar vårt förhållningssätt till våra egna och eller omgivningens förväntningar. Gösta säger att i Japan firar man inte födelsedagar, kanske är födelsedagsfirande inte vare sig medfött eller genetiskt betingat utan något vi gör av andra orsaker.

Pojken på bilden Niklas, föddes i Skottland på Maryfield Hospital för 60 år sedan. Han överlevde, men efter särskilda insatser och Lasse och jag som trott att vi skulle förbli barnlösa fick ett nytt liv att ta hand om.

Lasse tyckte om att fira födelsedagar både sin egen och andras, jag har gärna hoppat över min egen men barnens har det varit noga med att komma ihåg. Men vartefter åren gått och går ännu fortare så har firandet ibland urholkats till ett telefonsamtal.

Niklas och Camilla bygger hus att bo i,  de spacklar och målar själva inomhus och det ska vara färdigt om några dagar för inspektion, alltså firas inte idag.

Vi går runt huset, de har röjt så det är möjligt. Här är stenblock som välts undan ur marken

och här, men naturen är nära.

 

Ett litet besök i tältet som utvidgar husvagnen, här är Spip som jag längtat efter att få träffa. Han väntar också på att få flytta in i riktigt hus.

Men att få uppleva att ens barn fått leva i 60 år är märkvärdigt, men 57 och 55 och 50 är också märkvärdigt.

Hoppas vi ses till Jul !!


Svar

  1. Reblogga detta på Brittakarolina's Blog.

  2. Nu är husvagnen och tältet borta, och strax är tomten renplockad. Det har varit en mycket intressant upplevelse alltihop!

  3. Och jag måste tillägga att Spip är mycket nöjd. Han är övertygad om att vi gjort allt det här för att han skall trivas och han låter hälsa att det lyckats rättså bra. Det fattas ett trädäck att ligga på i vårsolen och fly julivärmen under, men det har utfärdats försäkringar att ”det kommer” så man låter sig nöja så länge.

  4. Finns det många grannkatter kring er nu eller är det desamma som på förra stället?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: