Skrivet av: brittakarolina | 10 oktober 2017

Höstlov

Min första släktforskning gick ut på att leta reda på Fredric Swansons ursprung i Sverige. Jag hittade hans förfäder och det var så engagerande och gav så många kickar att jag måste fortsätta med mina egna släktingar. Efter en tid var också Lasse igång med sina och vi var med om att köa för att få sitta i tre timmar och nöta våra byxbakar på stolar i arkivet i Arninge, innan kyrkböckerna var digitaliserade. Lasse samlade dessutom bilder av alla de sina, men sen bytte han ut en trött dator och blev aldrig vän med den nya och det tog på forskarglädjen, så efter ett antal år fick det räcka. Sen tvärdog min dator en dag men jag fick en firma att rädda alla mina släktuppgifter över på en hårddisk men själva programmet gick vidare i sin utveckling och det skaffade jag inte och sen blev inget mer gjort för någon av oss på minst fem år.

Programmet DIS har ett system med faddrar som man kan vända sig till om man har kört fast och jag tog kontakt med en som kom hit, han frigjorde båda våra samlade uppgifter och la in dem i ett nytt program, ett trolleri som jag beundrar mycket och nu ska jag försöka göra färdigt allt vi inte avslutade medan Lasse fanns.

Samtidigt tar jag lite ledigt från bloggandet tills det finns något jag inte kan låta bli att skriva om, det har blivit så svårt att se det fantastiska med allt som förut gav upphov till glädje och lust att fästa på papper. Jag tar höstlov tills hösten är förbi, vi brukade säja, hösten är vår tid, då har vi roligast, vi är höstmänniskor. Men jag återkommer lite senare i år.


Svar

  1. Hoppas det går bra med släktforskningen. Så bra hjälp du verkar ha fått med dataproblemen. Kanske gör jag också ett uppehåll med bloggandet. Det är roligt men tar mycket tid. Kommer att sakna dina välskrivna och intressanta inlägg.
    Må så gott/Eva på Seniorvinklat

  2. Tack snälla Eva för din uppskattning och jag hoppas du är kvar när jag har hämtat lite pratkraft igen. Den fylldes på omärkligt förr och jag trodde att det var jag som hade den själv, men så enkelt var det inte. Hoppas det blir en fin höst och må så gott själv Eva önskar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: