Skrivet av: brittakarolina | 07 januari 2018

Svarta mattans första tvätt

En matta som använts sedan början av 90-talet var trött på allt och åkte ut på balkongen. Den enda som bryr sej om en gammal nersolkad matta är den som vävt den, den är som ett förlorat barn och måste tas omhand, lagas, tvättas och återupprättas. Jag vet inte riktigt hur den blev aktuell,  jag letade efter ett årtal och bilder till något annat och då ramlade bilderna från svarta mattans tillkomst fram, eller var det Karin som hade storstädning och städade ut allt som blivit malätet mitt framför hennes ögon och då åkte även mattan ut.

Den fick följa med hem till mej och det var bra att jag inte bytte ut badkaret mot en dusch, det vill man att äldre ska ha nuförtiden, badkaret rymmer på längden precis bredden på de mattor jag en gång tillverkade och det är bara att lägga ner dem och hoppas att man orkar ta upp dem igen.

Den här mattan är ganska lång, själva tvättningen hoppar jag över och försöker glädja mej åt de gamla bilderna från 1990 eller 1991.

Mattan formgav Karin när hon gick på Konstfack och jag åtog mej att följa mönstret så exakt jag kunde. Här är mattan nästan färdig men inte nerklippt. 

På den här tiden hade vi katt, Stosse och han lärde oss att älska katter även om de var som katter eller just därför. Vi hade sällskap av varandra, han låg gärna i vävstolen och tvärsöver det man höll på med. Här är väven nerklippt och

lösa trådar ska fästas och gömmas

De ljusa fläckarna och prickarna är från blänket i färgbilderna jag fotograferat av. Nu är det bara tvätten kvar.


Svar

  1. Vilken vacker matta!
    Det där med att ta bort mitt badkar kan de ju försöka med… När vi köpte min sons lägenhet hade man bytt ut badkaret mot dusch åt kvinnan vi köpte av. Hon var lite lätt handikappad och jag tror hon tyckte det var bra. Men efter att min son titt som tätt kom hem till mig för att bada köpte vi ett badkar till honom. För mig är ett dagligt bad nästan lika viktigt som att dricka kaffe. Men på sommaren, i stugan, klarar jag mig utan, åker hem någon gång ibland till mitt badkar.
    Ha en fin söndagskväll!

  2. Ja det är skönt med ett badkar, jag tror det är hemtjänsten som gärna ser att folk har dusch, det är väl lättare att både städa och hantera folk där. Ja det går med badkaret så länge det går. Tack och hoppas det blir en bra måndag också,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: