Skrivet av: brittakarolina | 01 mars 2018

En torsdag i mars

Idag är det 1 mars, en vanlig torsdag det är kallt utanför fönstren, månen är stor och blir full imorgon, och jag har fått mail från Freddie i Skottland.

Från Skottland hör jag att de har det kärvt, det är den kallaste vinter Fred någonsin upplevt och han är faktiskt född ett år före mej, han blir 90 i år. Han påminner om det skotska talesättet : Mars kommer in som ett lejon och går ut som ett lamm.  När vi bodde där på 50-talet, fick vi också uppleva någon sorts rekordvinter, det var kanske snömängden, men då låg snön över grindar och staket och sen hade man ingen beredskap alls att röja vägarna. Småpojkarna pulsade till midjan i snö med kortbyxor och knästrumpor till och från skolan. Men snön blev inte liggande så länge.

Jag har blivit mer stillasittande sedan jag började väva och det blir färre anledningar att skriva bloggar och jag glömmer ibland att dricka kaffe, äta och förstås även att sova. Jag kan göra en lång lista på alla fel jag gjort och som jag måste tänka om till nästa projekt.

 

Det går faktiskt väldigt långsamt.

Sovrumsfönstret får stå på glänt om nätterna och ger  överraskningar varje morgon.

 

 


Svar

 1. Fönstret öppet i smällkalla vintern??? Vävprojektet ser väldigt spännande ut – det lilla man får se. De har uppenbarligen haft ett fruktansvärt väder i England, Skottland och Irland. Fina isrosor. Trevlig helg!

  • Husventilationen ger mej enbart drag och min hjärna gör inte om draget till syrerik luft att andas och särskilt på natten kräver resten av kroppen syre, alltså ställer man fönstret lite på glänt. Det är inte vidöppet.
   Väven. Etablerade konstnärer som väver gobeläng gör alltid mindre rutor av provväv så de känner och ser hur allt funkar ihop innan de drar igång. Jag är inte etablerad och är fri att fuska och gör det. Jag gör inte provvävar och får ta smällarna när de kommer och petar upp sådant som känns fel – väver baklänges och det går därför mycket långsamt. Resultatet blir (om det blir något) som den inre kompassen gått med på och det är vägen dit som är det roliga.
   Fullmåne idag, ha en skön helg önskar Britta.

 2. Du är tydligen av rätta virket Britta! 🙂 Fina isrosor på köpet!

 3. I hopp om att i alla fall få se lite mer av väven nästa gång kan jag bara konstatera att du är för härlig Britta.

 4. Tack Eva.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: