Skrivet av: brittakarolina | 23 mars 2018

En fredag i den långa månaden mars

Isen på trottoarerna smälte bort igår, solen tog sig igenom ända ner till betongplattorna, det kanske inte tar så lång tid tills vi har våren här, när solen väl får gassa ett par dagar. Jag tog fram bilen för att åka ner och kolla om isen smält undan på gångvägen utmed ån men den låg kvar, så det blev ingen å-vandring. Bilen såg hemsk ut, alldeles nersmord med  smältsmörjan från gatorna de sista veckorna och när man inte ser ut genom sidofönstren, skäms jag lite och åker till tvätten.

Mälarvägen går till och från E4 och har de senaste åren varit en grön tunnel av förväxta buskar som dolt bebyggelsen på båda sidor om vägen. Vi har sett det positiva i att den före detta häcken stått där och och med sin lövrikedom har fångat upp alla partiklar och avgaser från gatan och renat luften åt husen bakom. Nu ska bebyggelsen förtätas och här ska flera husrader byggas och för någon vecka sedan hade bilden av Mälarvägen förändrats. Buskträden på ena sidan var borta och i förgår hade man börjat kapa även på andra sidan. Jag tog aldrig någon bild på den enorma gröna lövtunneln när den var som tätast och tänk om jag nu dessutom missat nedsågningen av alltihop.  När jag kom förbi idag , var en maskin igång med att klämma av de sista 50 metrarna av en mer än 40-årig häck som tillåtits växa fritt på höjden.

Bilen svängde alldeles själv av och in på gatan bakom så det gick att ställa den och se bättre. Maskinen sågade inte utan klämde sönder grenar och stammar och bar iväg dem. Här kom svaret på en fråga som Lasse och jag ställt oss, hur gör de när det här ska bort en dag?

 

Allt går på nolltid, medan jag stod och tittade på fällningen, var lastningen av det fällda redan igång och fraktades vidare.

Biltvätten ligger bara 2 minuters väg därifrån och jag har tagit bilder av det en gång förut men kanske blir det något annorlunda idag.

Bäst att ha fönstren uppvevade. Nu åker vi. Glädjens biltvätt.

Bandmaskarnas dans

Hemma igen.


Svar

  1. Det är ändå fantastiskt vilka maskiner det finns till att avverka skog och sly och att tvätta bilar. Roliga bilder!

  2. Tack och ja det är ett stort område med alla nya hjälpmedel i myrstacken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: