Skrivet av: brittakarolina | 25 mars 2018

Blomstertältet är här !

Vårtecken och vårtecken, det känns som om vi fått vänta längre än förr på att marken ska låta växtligheten vakna, men idag blommade gula krokusar och något blått utmed Mälarvägen på slänten mot Folkparksområdet. På kyrkogården var snön borta från gravarna i Lasses rad Då är det dags att tänka på plantering, vad trivs här och vad får vara ifred för de vilda djuren?

Jag har suckat ibland över att de flesta av våra grannar ligger under marken eller strödda som aska här på Eds kyrkogård, namnen är många och det är numera få levande jag möter i Centrum längre – men – jag möter vithåriga barn som varit klasskamrater till våra. Många bor i andra landsändar men ganska många finns kvar som vuxna. Idag mötte jag en silverhårig Erik på väg att titta till Elsie och Valfrid, de ligger lite närmare sjön. Jag läser honom på Fb varje dag, han är alert och rolig och han bevakar hela horisonten. Elsie som var textillärare och jag gjorde en biltur till Provence för att väva gobeläng och upprepade min första resa som finns utlagd i bloggen. Vi råkade ut för att bilens koppling slutade att fungera i Lyon och utan att tala franska lyckades vi få bilen bärgad och lagad, men det var en pärs. I Lyon blev vi därför kvar ett par dagar och hemmastadda och vad vi inte visste om siden när vi for vidare var inte värt att veta.

Ser på vägen hem att blomstertältet är uppriggat på Hugo Sabels torg. Åh men det är väl ett tecken! Nu finns det nog småpenséer, de brukar vara de första. Jaa !!

Går några turer längs hyllorna och låter hjärtat rusa, väljer fyra plantor till balkonglådan att börja med och hoppas det inte är för tidigt.’

Gatorna har fått påskris och i stället för fjädrar är tofsarna av tyll.

Hoppas det inte blir kallt igen.

 


Svar

  1. Det är inte roligt när det händer sådana saker, men vilket minne det kan bli.Intressant med sidenet och Lyon. Vi säger farväl till snö och kyla och hoppas de inte återvänder.

    • Hej har blomster tältet öppnat på ica specce Katrineholm

  2. Ja nu hoppas jag att du och vi alla får en fin vecka vad än meteorologerna säger..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: