Skrivet av: brittakarolina | 13 april 2018

Att vara nära

Nära vad? Det finns mycket att välja på men om man är på Gotland så kommer nog marken närmast men även annat som man vill se bättre. Lasse och jag kom inte till Gotland i april de sista åren trots att vi båda ville vara med när sipporna bredde ut sina mattor om våren, det fanns alltid något annat som måste gå före.

Men nu är jag här och utan bredband igen, så jag  stannade upp i Visby och gick till Telia för att få hjälp.  Sist jag var här var förra sommaren och butiken på Adelsgatan var då knökfull av folk, det blev en lång, lång väntan, igår var bara en före och jag trodde det skulle gå i ett nafs men det tog precis lika lång tid med en före och en expedit som för 30 före och fyra expediter. Men jag fick min hjälp och det funkar.

Spännande att komma till stugan och se om vaktbolagets lappar på fönsterrutor och dörrar har haft effekt och för första gången på sju år hade ingen tagit sig in i huset utan nyckel eller lämnat dörrar eller fönster vidöppna. Det var skönt.

Marken är ännu gråbrun men snön har i vinter lagt ner gräs och fröställningar så marken ser slät ut som om någon gått över den med dammsugare. Det är klart att man blir lycklig av allt som blommar och grönskar men det här är också fint, man ser genom trädkronorna och husen kommer fram som stått gömda bakom syrener på sommaren.

Rabbisarna  visar sig inte men de har gjort sina utgrävningar och det är ingen konst att komma ännu närmare marken om man inte ser sej för.

En nedfallen tallgren har inte en gnutta bark kvar, är det rabbisar eller rådjur som fått lite omväxling i dieten?

Skål ! Våra jätteröksvampar växer i en stor ring med mer än 100 meters diameter, de har varit med på bild många gånger men det kommer nya hela tiden.

Enarna är avätna nerifrån på rabbishöjd, på får och hästbeten är gnaget av får eller hästhöjd

Stugan fick ny panel och oljefärgsmålning för två år sedan, så den ser fortfarande ren ut.

och på hela gården trängs vildtulpanerna

De blommar inte förrän om ett par veckor men när deras tid kommer finns inget vackrare.


Svar

 1. Välkommen till ön!
  Hoppas att du får en riktigt trevlig vistelse här.
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid, ja det här har jag längtat efter. Men det får gärna sluta blåsa. Tusen hälsningar Britta

 2. Du börjar bli van med dina internetproblem… Hoppas det håller i sig med funktionen! 🙂

 3. Oj, Britta – så härligt att du får vara i din stuga! Och vilka tulpanängar, man tror inte sina ögon! Hur kan det finnas såna mängder? Ha det nu riktigt fint, och såga med måtta… Stor kram från en annan stugälskare!

  • Åh Stina vad roligt att du hittat hit! Jag får nu åka till Folkeryds konditori i Burgsvik för att skicka mail, bredbandet la av efter ett dygn, så kontakten med yttervärlden är lite gles. I skyddade lägen blommar det och fjärilarna är ute så det finns egentligen inte så mycket att klaga på.
   Varmaste hälsningar Britta

   • Hoppas konditoriet har gott bröd att tugga på medan du läser och skriver…
    Visade cyklamen-sluttningen för en förbipasserande barnfamilj i går – de blev helt förtjusta! Jag tror att Bergianska har legat lite lågt med att informera (folk kommer med spade och gräver upp plantor…), men jag ska fråga!
    Jag vandrade runt Wittrocks ”berg” – man ser mycket bättre alla stenbumlingar nu när det ännu inte grönskar… Vansinnigt tilltag att ”bygga berg” – men det skulle bli en bra artikel!! Finns elaka insändare från den tidens press. Har förstått att idén med bergen låg i tiden – såg ett likadant konstgjort berg i botaniska trädgården i Köpenhamn. Måste forskas i!
    Så att när du är tillbaka vid egen dator väntar ett uppdrag! Manusstopp för Höstbladet är sista juli…Kram från tvillingen!

   • Hej Stina tvilling och tack för mail ! Ja det här med vårcyklamen *är *någonting. Jag är säker på att du är den enda som visste om dem, inte ens trädgårdens ägare känner till dem?. Sen det här att man ligger lågt har jag andra farhågor kring som jag inte törs säga högt. Ska man tro vad pressen förmedlar så blir det inte så bra alla gånger men det värsta är att de läskigaste meningarna blir de som upprepas och som folk minns. Aj nu stänger de på kondiset, det är vintertid fortfarande. Hej så länge och KRAM från Britta

   • Ny rapport från Bergianska: påskägg nr 2 är hittat!! Tvillingarna har funnit varandra! Tibasten i full blom, vitsipporna och vårlök på gång, men vintergäcken tycker det är för varmt och slokar…
    Ha det bra, kram! Stina


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: