Skrivet av: brittakarolina | 26 april 2018

Vita blåsippor

Björn efterlyste i vita blåsippor i förgår. De finns på tomten på Gotland. Men de har däremot inte sällskap med några röda eller rödlila, bara blå. De kom inte med i bloggen igår, nu är det deras tur.

Lite lite ljusblå är en av dem men jag vill nog kalla dem vita, de hade till och med den där utstrålningen som en del vita blommor får i min kamera och som gör dem oskarpa hur man än försöker.

Det här är fåglarna som visade sig framför stugans fönster, rödhake och sädesärla, den senare är jag jätteglad att den kommit tillbaks, jag har saknat den men vet också (tror jag) varför den försvann.

Då jag for hem fick jag en timme över och for till DBW:s trädgård. Strax innanför grindarna mötte jag växten som jag fått sett för första gången i Bergianska trädgården någon vecka tidigare, VÅRCYKLAMEN.

Tulpaner och tusensköna i olika färger blommade i rabatter och trädgården stod verkligen laddad för att möta vår och värme.

Allt var läckert inbäddat och bara väntade, jag måste gå närmare den rosa azalean som blommade och då jag vände kameran för en annan vinkel kraxade motorn och sa batteriet slut. Jag hade glömt att jag tagit en massa bilder, denna rysliga glömska som hälsar på mer och mer.

Mer på topp än just på startsnöret till en ny blomstrande sommar är det svårt att komma och med alla förväntningar till blir det riktigt laddat.

 


Svar

 1. Intressant. Kanske jag sett massvis av vita blåsippor, men i min okunnighet avfärdat dem som vitsippor? Men jag är ju ingen Linné precis …

  Kan adjektivet ”käck” vara passande för den lilla (käcka) rödhaken? – Tycker det själv i alla fall!

 2. Så fin den lilla vårcyklamen är. Har sett sådana små cyklamen i Italien en gång. Det var alldeles fantastiskt. Både sädesärlan och rödhaken är två av mina favoritfåglar.

  • Ja det är för mig en alldeles ny bekantskap, jag såg deras släktingar under barrträden i DBW:s trädgård i novemberkylan och även de var något som inte fanns förr i vanliga trädgårdar. De här var ordentligt planterade i rabatt som nästan allt här men i Bergianska växer de fritt i en skogsslänt och har alla nyanser mellan vitt och rödviolett.

 3. Jag gillar också rödhaken och på Stenstugu hade vi ständigt en och ett år faktiskt också en blåhake, men den kom inte tillbaka.
  Det är så fint i Botaniska trädgården och där går jag en vända varje gång jag är i Visby.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Genom att Botaniska trädgården inte är så stor, så klarar de att hålla allt på topp, när man än hamnar där och man blir inte utmattad av ett besök. Och nu med fågelsången som ekar mellan träden, glömmer man inte att man varit där. Ett regn skulle dra in till helgen,sa dom men hoppas det ändrar sig och trevlig helg till dig också önskar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: