Skrivet av: brittakarolina | 05 maj 2018

Barockparken 2018

Sommarvärme idag, allt slår ut, gaturabatterna är plötsligt fulla med  höga påskliljor och tulpaner. Jag längtar ut, släpper garnerna, måste förresten spinna mer, väven växer mycket långsamt men en del färger tar ändå slut.

Körsbärsträden, de rosa utanför konditoriet blommar praktfullt och förr satt folk under ett par av träden och fikade, nu är konditoriet uppsagt, huset ska rivas, men som vid flera tillfällen i Väsby går det lång tid mellan tömning av hus och rivning, ibland så där 6 år eller mer.

Jag åker till rensdammarna norr om Ladbrostenen, det blir  lagom att runda den stora leråkern framför Barockparken.  Senast jag gick här var i november förra året, så lite tjatigt är det nog och en del bilder kommer igen.

Något har hänt i parken, alla gamlingarna är nyrakade och grenarna ligger på marken. Något är det väl bra för men vad?  Är det de många nyplanterade som ska få mer ljus och växa till bättre eller ska gamlingarna ta i och skicka ut ännu lite mer grenar.

På flera ställen sitter familjer i det gröna och man kan röra sig över hela området, dammarna är ännu rena och det är vårlökarnas dag.

Här möter man ofta en eller ett par ryttare

Väsbyån med rekord i giftighet, men den är fin när vattnet når högt upp på sidorna.

När rundan är fullbordad står tre stendöda sälgar nära gångbron över ån. En är nyligen gnagd, men skjuter oberörd vårens skott. Bävern eller bävrarna har gjort vad de kan. Jag tror att ingen sörjer sälgarna, de var ganska skräpiga.

Läste just i ett pensionärsblad att de lockar medlemmarna med bäversafari till Edssjön.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: