Skrivet av: brittakarolina | 23 juni 2018

När lindarna blommar

Fick besök av Gösta som mellanlandade här på väg till Tokyo, han rör sej snabbt mellan städer i Europa och Tokyo och den här gången hade han hyrt en elbil utan nödhjälpsmotor. Den måste jag följa med ut och prova på en liten runda. Vi for samma väg som jag körde dagen innan för att hitta midsommarblommor. Det hade blåst väldigt och en del av ett ett träd i resterna av en gammal allé nära Runsa hade brutits av och hamnat över vägen men någon hade snabbt sågat av och dragit bitarna åt sidan. Man kan ju tänka tanken att det var skönt att inte hamna under när grenen föll.

Elbilen ger också fullt upp med tankar, vilken revolution när alla har råd med en elbil. Fram och back, ingen växling, ingen olja, bensin eller krångel med motorn, inga tändstift, inga bensinångor eller avgaser, verkstäder hur går det för dom? Osv. Osv.

Måste berätta för Gösta vad jag håller på med och han blev så tagen när jag läser upp en offert från 1913 om bergsprängning i Bergianska trädgården att han tog en bild med nya kameran.

Nu kan jag sitta så länge jag vill vid datorn, behöver inte gå ut och hoppa groda eller känna mig utanför allt firande, jag har firat färdigt, längtar fortfarande efter Lasse det verkar inte gå över. När jag gick ner och handlade mjölk och yoghurt i dag möttes jag av att lindarna börjat blomma, doften, sommarens allra skönaste följde med mej runt hela kvarteret.

I Suseboparken hängde röda fägelbär färdiga i träden

och på gården var de större bären också röda

Midsommar kan avnjutas på flera sätt och de ljusa veckorna är de man längtar till i vinter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: