Skrivet av: brittakarolina | 24 juli 2018

Hemseresa

Värmen låser alla rörelser och jag kliver på marken i stället för att gå. För att inte göra slut på vattnet, tvättar jag inte  och behöver handla mer underkläder. Parasollen tog slut i höstas eller var det i våras, måste se om de har någon kvar i Hemse. Tandkrämen med extra fluor finns bara på apoteket och sen kan jag fylla bensin från pumpen hos Granngården, ja det får bli en Hemseresa.

Passerar kvarnarna utmed stora vägen där hästarna ibland ställer upp sig så fint, lite svårt att stanna där, trafiken den här tiden är intensiv. De har varit med förut men får visa sig en gång till.

Gick av för att försöka få dem att ställa upp sig, då dök två till upp bakom kvarnhuset och en till som låg på marken, så det blev rörigt.

I Hemse var himlen full av tunga mörka moln men ur dem kom ingenting.

Här blommade rosorna och solhattarna, för ett ögonblick var tanken på torkan borta

Ingång till apotek och servicehus.

Fick tag på det mesta, glömde dock att köpa Myrr, köket är fullt av mikromyror. Var på vippen att handla parasoll men tog måtten och det var tur för den tilltänkta hade inte gått ner i hålet på bordet.

Vinplantagen lite längre bort på vår väg, hur ska de många tusen nyplanterade vinplantorna klara det här  vädret? Nätterna här uppe nära myren är fuktiga och när solen går upp är alla blad på buskar och träd blöta, så klart det inte räcker men det är grönt lite längre .


Svar

  1. Så härlig bilden med vinplantorna är. Hoppas att de klarar den här gotländska sommaren och även kommande vinter.
    Kram, Ingrid

  2. Ja det är en så positiv satsning och vi hoppas, hoppas att de har räknat in torka och försett de nya små plantorna med förråd av extravatten,det brukar vara lite torrt häromkring. Kanske dimmorna på natten också hjälper.
    Hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: