Skrivet av: brittakarolina | 27 juli 2018

Trastbad

I morse klockan 6 när jag tog i dörren för att gå ut i tvättrummet, lyfte en stor flock av koltrastar, svarta och bruna blandade med björktrastar och några fler fåglar jag inte kunde se vilka. De slogs om att bada och jagade varandra. Vattnet jag fyllt på i går kväll var nästan utskvimpat. Jag väntade med att gå ut och de jag skrämt upp kom tillbaks och de satt i alla träden runtomkring. Vattnet var tydligen efterlängtat. Nu är Karin vid stugan med Alexandra och Alfred och de har kollat vattnet i brunnen och tror att det ska räcka till både dem och fåglarna ett par veckor.

Det var varmt i dag också men vinden tog i så trots gasset svalkade det något.. Lämnade mycket ogjort kring stugan. Ovanligt att lämna ön utan att ens varit nere vid stranden.

Då jag kom till Fide och den gamla järnvägsbanken såg jag raden med ungnöt som brukar röra sig i vassen. Jag måste stanna och försöka få en bild av dem. Färgen på vassbältet ser ut som om hela världen är ljusgrön och ätbar. Kornas ben var lite väl korta och huvudena hamnade nere i grönskan.

 


Svar

  1. Så skönt för trastarna att få ta sig ett bad i värmen. Jag har ett vattenfat ute på gräsmattan och där hälsar igelkotten och skatorna på, men några trastar har jag inte sett till.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    • Igelkott är nog det finaste främmande man kan få i en trädgård. Sen får den vara mätt från grannens bjudning eller ej, bara att den vill hälsa på är roligt. Alla blir glada när de ser en igelkott. Skator däremot har ännu inte alla förstått hur trevliga de är.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: