Skrivet av: brittakarolina | 20 september 2018

DBW:s trädgård mm.

Vid tredje hemfärden i år har Gotland klippt vägkanterna och satt upp pinnarna som märker ut vägen om det skulle snöa så att vägen inte syns. I år har vägen genom skogen förstärkts med vita tecken som är raffinerade att åka på. Svårfångade mönster, rutor, större och mindre, som ett jättelångt notblad, undrar om hela bladet syns från rymden och går det att göra en text av tecknen?

Ett besök i DBW:s trädgård är ett måste om jag åker eftermiddagsfärja, men bästa vägen dit hindras numera av förbudsskylt och någon gång hoppas jag finna vägen runt och köra lagligt.

Höstcyklamen under granen nära entrén.

Alla rabatter blommar praktfullt, varje år tillkommer nya färgkombinationer och hösten känns långt borta.

Höga gräs har kommit mer och mer

Läste inte på skyltarna men en sorts höstanemon  bygger en stor snödriva bland pelarna.

 

Ännu en släkting till den vita höstanemonen

Paviljongen

Dill?

Klosterträdgården

Sen går jag ut genom en grind mittemot St. Clemens ruin och vars närmaste  granne är hotellet med samma namn. Kyrkoruinen förvaltas av hotellet och står för gräsklippning och städning och på en skylt sägs att man kan ta med sig kaffekorg från hotellet och ruinen kan lånas för bröllop och konserter.

St. Clemens ruin

På hotellets gård plockade jag valnötter för ett par år sedan, som jag lyckades få fram tre plantor av och på gården står också ett mandelträd som då hade mängder av sammetsklädda frukter.

Lilla mandelträdet

med mandlar till jul även i år.

 

 


Lämna en kommentar

Kategorier