Skrivet av: brittakarolina | 23 september 2018

Ornäsbjörk och äpplen

Höstdagjämning och löven faller, hösten är en skön tid, förväntningarna är nedskruvade till noll.

Vad ska jag nu plantera på graven? Kollar vad som blommar vackrast på kyrkogården och ser att allt är vackert och ser utvalt ut, inte två planteringar med samma blomster. Sen är stenen en del av bilden.

Ornäsbjörken står inanför grinden till kyrkogården och ser ut att vara mellan 80 och 100 år, undrar om det finns  datum för planteringen, den ser ännu helfrisk ut.

Har fått en hel säck doftande äpplen av mina rara grannar. Det blir äppelmos, äppelkaka och allt gott och sen kom jag på att för många år sedan gjorde vi äppelchips när äppelskörden var riklig. Vi trodde de skulle gå att spara till mörka kvällar senare, men de gick åt genast.

Det finns massor av recept på nätet och de kräver redskap jag bara hört talas om, man klarar sig bra med en vass kniv men en bättre urkärnare försöker jag nog skaffa.


Svar

  1. Sådana där äppelchips ser så gott ut. Har aldrig gjort det tidigare, men tror jag skall göra ett försök. Tack för tipset!

    • Hej, om du vill ha vita chips, så glöm inte att doppa dem i pressad citronsaft innan de åker in i ugnen, annars blir de bruna, smaken är det ingen skillnad på, bara färgen.

      • Stort tack. Hann precis läsa din kommentar innan skivorna åkte in i ugnen.

  2. Om jag kommer till Upplands Väsby med en unicabox får jag med mig några äppelchips då? 😀

    • Hej Arne, det är klart att du får. Säg när. Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: