Skrivet av: brittakarolina | 08 oktober 2018

Brittsommar?

En strålande vacker oktobersöndag var det, men man behövde både mössa och vantar för att kunna njuta helt av färgerna hos lövträd och buskarnas fallande blad. För att komma undan alla byggplatser och grävningar som pågår längre och längre ut från centrala  Väsby, valde jag att åka till Runsa och kolla hur skeppet mådde, om det var alldeles dolt under växtlighet eller om någon hade klippt gräset kring stenarna ?

På parkeringen stod bilarna tätt. Ute på åkern som man måste går runt när grödan är på tillväxt, såg jag folk promenera bland plastkuberna, aha , man kan gå tvärs över, skönt att slippa gå landsvägen.

Lite oväntat kom en vind från norr och det blev kallt om öronen, jag siktade mot skogskanten där jag trodde att skeppsättningen låg men slån och sly bildar en så tät vägg att man ser inte från åkern om det finns öppna ytor alldeles innanför. Det var lite som att vara på sjön och blanda bort sig bland små öar.

Här var i alla fall en öppning in mot skeppet och en stig var upptrampad genom ett dike.

Man kommer in vid de akterska stenblocken, inget är klippt och det är svårt att se alla blocken  från aktern. Klippan som nu är helt dold bakom lövmassor har nog haft betydelse för det är från den man kan se hela skeppet.0

Blotstenen  i mitten syns knappt där den ligger djupt nerbäddad, vad minns den?

DSCN1589 (2)

Fallande löv

DSCN1591 (3)

Bakom den gamla björken står det kanske ännu äldre äppelträdet som antagligen ympats någon gång och blommar med olika delar av kronan på olika tider

Vid foten av stävstenen ett äppeloffer, undrar om äpplena är från det gamla trädet ganska nära.

DSCN1596 (3)

Tre av äpplena var väldigt stora, de största jag sett i år.

Nya alléträd

Det lyste gult om flera åkrar, tror det var någon senap som kommit igång sent.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: