Skrivet av: brittakarolina | 15 december 2018

Och vad har du gjort i dag då?

Det är en fråga som ofta kommer när jag inte har något att berätta. När jag bara grejat lite.

Telefonen ringde, det var Gösta. var är du? Här utanför, vad trevligt, ska vi ha kaffe? I köket hade jag dragit fram plåtarna ur ugnen för äntligen ta hand om pepparkaksdegen som skulle vila en natt i kylskåpet och som nu hade vilat fem nätter. Jag bad sedan Gösta hjälpa mig att lyfta ner moster Hilmas kristallkrona och binda upp den på piskställningen för tvättning. För ett år sedan köpte jag ett medel som man bara behövde spreja på kristallerna så skulle de bli rena.  Men det året klarade jag inte av att pröva tvättmedlet, skulle det äntligen bli av i år?

Gösta lyfte ner kronan och jag hade lagt ut tidningar på golvet som det kunde droppa på. Jag sprejade och undret skedde, prismorna blev helt rena och klara och jag torkade bara det som runnit ner till spetsarna.

Gösta som kommit från Tokyo kvällen innan var heltrött och vek ihop sig i soffan och somnade.

Skönt att få ner kristallkronan, rummet blev större och den har alltid varit udda, men Hilma var så glad för sin kristallkrona som hon fick på 50-årsdagen för 85 år sedan, så jag har sparat den om någon i nästa generation skulle få för sig att vilja ha den i taket. Undrar om den går in på stången i klädkammaren? Den gick in och nu blir det att jaga efter en annan ljuskälla.

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: