Skrivet av: brittakarolina | 17 december 2018

Tänk om hon glömmer …….

En vecka kvar till jul, vi väntar och väntar, när ska hon äntligen göra färdigt den här väven? Och vi har inte ens fått på oss tomtekläderna, bara mössorna. Vad håller hon på med? Får vi någonsin veta? Nu har hon struntat i att hänga ut den lysande lampsnodden runt balkongen, tänk om hon glömmer hela julen?


Svar

  1. Får vi också se väven? Har du gjort dockarna själv?

    • Hej Eva! Två av dockorna kommer från Nordiska muséets butik för c:a 40 år sedan, de hade med sig klädmönster till ”gammaldags” kläder och något (minns inte) på sig. Den tredje den s.k. pojken har jag köpt i bitar på Panduro, på den tiden de sålde armar och ben löst och huvud förstås.Kläderna har de fått vartefter och klädsömnaden går i vågor. Jag vande mig rätt tidigt vid att äldre tant kan ha dockor, för en tant Anna hade en docka som kläddes om till olika festligheter och som satt med i soffan på kaffekalas. Visst tyckte de andra tanterna att det var knäppt, men Anna var stark.

      • Visst är det något fascinerande med dockor! Jag kan nog förstå att tant Anna hade kul med sin docka. Dina dockor är väldigt fina.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: