Skrivet av: brittakarolina | 24 mars 2019

Is på dammarna i Barockparken

Igår såg jag att isen på Edssjön var borta, ytan var i alla fall blå, kanske är det dags att kolla om något börjat spira i soliga dikeskanter ?

Minst ansträngning är att ta en runda till Barockparken och speja på den lutande järnvägsbanken som består av lera och som fångar solen många timmar om dagen.

Jag behövde inte gå många steg förrän jag såg en liten familj tussilago, den var på väg att slå ut. Fler och helt öppna skulle spegla solen från slänten längre fram.

Parken kring dammarna har renoverats men en vildare del närmast järnvägen har fått vänta. Där är träden  väldigt höga och blandade, inte enbart lindar och man ser inget mönster.

En väg har dragits utmed järnvägen och här har man tippat stockar som nu får ligga och bli insekternas hus.

Isen på dammarna ligger ännu och den ser prickig ut på håll

Jag går närmare och ser att prickarna är små badkar för lindblad. Lindbladen måste ha blåst ut över isen redan i höstas och nu har de med solens hjälp blivit varmvattenberedare och skyndar på avsmältningen. De kan väl också blåst ut som redan vissna, snötäcket har ju varit lite tunnt och det har ju blåst kraftigt några gånget i vinter.


Har aldrig sett det här förr och börjar leta efter vackraste bladet i finaste badkaret men får passa mig så jag inte prövar att gå ut på isen.

Vänder mig om när jag närmar mig den giftiga Väsbyån och ser Stora Väsby som parken tillhörde en gång, när löven slår ut syns bara en liten vit triangel bakom grönskan och tåget visar vad som gjorde parken  helt ointressant eller också var den det redan innan och därför blev det möjligt att dra järnvägen där?

Mycket vatten i ån, det blåser ordentligt och vassen har inte mått dåligt av PCB.

Alarna blommar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: