Skrivet av: brittakarolina | 29 maj 2019

Städdag

Vår lilla bostadsrättsförening har en del planteringar som tillkom när husraden byggdes och en ung trädgårdsmästare Anna fick uppdraget att ansa och sköta om så att det inte blir för stökigt kring det planterade. Åren har gått, varje höst och vår har vi en utannonserad städdag, då alla i huset förväntas komma ut och hjälpa till med sådant som Anna inte hunnit med.

Syrenerna blommar och doftar, om kvällarna stiger ångorna upp utmed husväggen och går in genom sovrumsfönster på glänt. Vädret har växlat mellan solgass och ösregn, ska det bli uppehåll till kvällens städning?

Föreningens ordförande grillar korv som belöning åt alla som ställer upp.

Ovanligt många har kommit för att städa, spolar golvet i soprummet, topdressar gräsmattan, rensar och sopar. Men sen var regnet här.

Det blev bråttom att bära in matbordet under tak, det hamnade i gången genom huset och regnet öste ner.

Så småningom samlades alla här,

Trädgårdsmästare Anna som vanligen ser till att naturen inte återtar herraväldet över den lilla lerplätten vid sidan om och bakom våra hus.

Gamla och många nya med och utan barn visade sig, namnen fastnar inte genast men vilken av de fyra portarna man bor i och vilken våning är lättare att minnas.

Solen gassade plötsligt och regnet hade dragit förbi.

Städat och fint, gräsmattan omskött – men om jag var 20 år yngre och orkade, skulle jag vilja vända upp och ner på flera av rabatterna och byta ut många buskar av de som är för många mot något som gör det till en glädjefylld vandring att gå till och från soptunnan.

Myskmadra finns i ett hörn under körsbärsträdet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: