Skrivet av: brittakarolina | 07 juli 2019

Volvo PV 444

Igår lördag, då jag andats sjöluft en stund tänkte jag proviantera vid Hemköp på vägen hem och då fick jag se att antik PV 444 stod och väntade intill entrén. Jag fick nästan glädjefnatt – den hade kråka på taket! Vi gjorde den långa resan genom Europa i början av 50-talet i en sådan bil och den var då nyskapande. Vi blev stoppade i alla länderna på grund av att de inte godkände körriktningsvisaren.

Det händer att man ser en gammal PV 444 ibland men ingen har haft kråkan på taket. Jag rafsade fram kameran och skyndade mej (utan rollator) att gå fram och hälsa och fråga och vad skulle jag fråga?

Mannen i bilen hette Stein och han berättade hur många bilar han hade, inte bara PV utan alla möjliga med bokstäver och siffror och de var jag väl inte varken kunnig om eller intresserad av , jag var bara glad att äntligen få se just den här modellen med kråka på taket. Han demonstrerade att blinkern funkade. Tänk att denna kråka, som togs bort på senare upplagor kunde ge mig en sådan eufori ! Kanske för att vi var med om en resa som gav oss hela Europa mindre än 10 år efter kriget. Vi körde genom alla länderna, Francos Spanien, Salazars Portugal. man körde inte in på färjor, de lyfte in bilen med kran, vi körde till Berlin i bevakad korridor med tidtagning, ja allt på denna resa gav just direkta och genuina möten i sin tids verklighet. Som alla resor gör, fast så olika.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: