Skrivet av: brittakarolina | 22 september 2019

Höstdagjämning

Efter en vecka med ständigt utbyte av tankar och idéer blir rösten mindre skrovlig och det finns ingen tid över för malande om alltings förgänglighet.

Jag är hemma igen efter utflykten till Gotland och på väg att återlämna en trave böcker till biblioteket och hämta en reserverad. Det är en skön lördag och efter att ha uträttat ärendet går jag ner till ån. Alla växter med färg har blommat över, inte ens ett försenat fackelblomster lyser. Vattnet är lågt och har ett grönt täcke, solen är på väg ner och lyser igenom vassens vita vippor.  

 

När ska Väsby börja bry sig om sin å, kanske sker något som vi inte ser. Sökandet efter PCB-läckan kan väl inte vara över utan att man funnit den?

Framför kvarteret väster om Optimusvägen har man grävt en remsa i gräsmattan på ca 1 m bredd och sått en blandning av frön som kanske heter ängsblommor och innehåller blåklint, klätt och vallmo bland många andra. Några enstaka som blommar sent är kvar tillsammans med många frökapslar.Klätt

Frökapslar klätt

Vallmo korn-eller råg ?

I rabatten kring vårt hus är tidlösorna på väg upp, Hur många olika jag än försöker variera med, vita eller näckrosblommande  så kommer bara en variant av lila upp. 

Den reserverade boken jag hämtade på biblioteket var Se blomman av Kerstin Ekman och Gunnar Eriksson. Den borde jag läst för flera år sedan, allt om glädjen i att finna och examinera växter finns där och våra äldre botanister har blivit väl ihågkomna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: