Skrivet av: brittakarolina | 20 november 2019

I regniga veckan

Bloggen har blivit en vecka gammal, för datorn har varit på avgiftning .

Vi behöver kanske byta synfältt efter att ha jobbat ihärdigt i flera dagar. Vi det är just nu barnbarnet Alexandra och jag. Dagarna är korta och det regnar och regnar. Var kan man fika? Den här årstiden är ganska få ställen öppna inom lagom avstånd.

Alex har haft ett ärende på stan och vi träffas vid Universitetets tunnelbana och kör till Bergianska. Det regnar och regnar , vattnet gör stora pölar, en del är riktigt djupa och det silar in genom perforeringen på skorna. Trädgården är faktiskt stilig i regnet och vi börjar med att rädda oss in i EA:s växthus. Där fick Alex beteckningen följeslagare och det lät så trevligt.

Det var lite höst även hos EA, doften var där. det är mycket nog men många växter väntar till lite senare att slå ut.                Vad händer när växterna är på väg upp genom taket?  Alla går ju inta att kapa som kaktusen i kaktusrummet.                           I stället för blommor fick vi se när en av husets talgoxar tog sig ett bad.

Fikat den här gången blev i Orangeriet. Alla minns väl hur fint det är på sommaren med  planen full av stolar, bord och uppspända parasoller. 

Sen måste vi titta till Lasses bänk, Alex föste undan barr och vatten för att sitta.

 

De maffiga kålplantorna måste beundras.

och sparrisbären

foto:Alexandra 


Svar

  1. Vackra bilder och vackert barnbarn 🙂

  2. Tack Arne, alltid roligt att veta att du inte har tröttnat..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: