Skrivet av: brittakarolina | 27 januari 2020

Jag hamnade i Konsthallen

Jag skulle bara posta ett brev och gick till brevlådan lite längre bort, följde ån en bit och plötsligt var jag nära konsthallen.      25-årsjubileet som Konsthall har jag förstås läst om och utställningen med några av de mest kända konstnärerna från dessa år pågår just nu, tror jag tittar in. Väl uppe med den fantastiska hissen såg jag att klädhängarna var fullproppade med kläder, utställningen var fylld av lyssnande personer, en ivrig dam fångade in mig, en stol lyftes fram och där satt jag medan samtal pågick mellan Ricardo Donoso, Anders Skarin och en stor publik. Samtal med konstnärer läste jag senare att man samlats kring. Optimus hus ska renoveras och Konsthallen blir hemlös, så det finns anledning att komma på en bra lösning.

Trevligt att känna igen så många av utställarna, en skön rundvandring bland namn man läst under de gångna åren.


”Ljungan ”   av Linda Larsson, Härnösand  textilkonstnär

Bo Mossberg, Upplands Väsby

”Landskap”  av Ricardo Donoso,  Upplands Väsby som initierade Konsthallen och verksamheten 1995

”Skyddsmantelmadonnan”   med tolv apostlar gömda  i sin mantel av  Lena Lervik, Stockholm l

”Skattgömma” och ”Brors skål”   av Dorina Mocan, Upplands Väsvy

”Gotländsk kalksten”    av Christer Lönngren, Uttersberg

”Skåp” av   Anders Skarin, Upplands Väsby, ordförande i Konsthallens Vänner

av Britta Norrvi, Upplands Väsby    vi har två av hennes reliefer på vår husfasad

De här bilderna visar bara några få av utställarna och de utställda verken. Det blev en oväntad upplevelse av den i övrigt grå eftermidagen och det var fortfarande inte helmörkt när jag kom ut på gatan igen.

 


Svar

  1. Det var verkligen en fin konstutställning du hamnade på. Vilka bra bilder du har tagit. Den översta tavlan har jag tittat länge på. Tycker den är fantastisk. Hoppas allt är bra med dig!

  2. Tack Eva, tavlan du nämner är skapad av svart sytråd och jag tittar också länge på Linda Larssons bilder. Mår hyggligt men åldern håller på att springa ikapp mig och bromsarna börjar ta i.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: