Skrivet av: brittakarolina | 01 februari 2020

Vårsalongen 2020

Den årliga vårsalongen har fått blomstra många vårar utan mitt besök men när Selina ringde för någon vecka sedan och  föreslog att vi skulle se något, så låg vårsalongen och väntade på tungan att bli utsagt. Vårsalongen, vad är det sa Selina som bott i Japan i tio år och sedan i Linköping och inte hunnit ikapp sig själv i Stockholm än. Vad vårsalongen är, går inte att veta på förhand och man får gå dit och kolla. Det gjorde vi i dag (31/1). En kompis till Karin hade gjort en bild som vi måste leta upp och det var en av de första vi fick syn på.

Sen blev det berg-och dalbana genom salarna

I den våryra salongen ges inte så stor plats för meditation inför verken, de anfaller från alla riktningar och ropar med olika röster, en del högre än andra och och en del inte alls men ofta finns något att stanna upp inför

 

 

Bokhylla med mikroböcker

 

 

Jag letar förstås textila uttryck, de är inte många men i sista salen på vår runda är två tydliga, ett med överdimensionerade tovade fågelungar och ett med staplade garnmassor i färg.

 

I  salen med dubbel takhöjd som inretts till café fanns också en del verk, bland annat

Sara Danius

Borden räckte inte till för alla kaffesugna, det var väldigt mycket folk på utställningen. Selina föreslog, vi letar upp Rosendals café, där jag inte heller varit på åratal och vi fick en lugn avslutning på eftermiddagen. Caféet stängde klockan 16 och sen var det mörkt.

Kaffe och gott tilltugg vid skymningen i Rosendals trädgård med Selina.


Svar

  1. Mysigt!!

  2. Typiskt mig att att bilden på de häftiga skorna var det som fångade mitt intresse.

    • Ja , det var bara dom jag såg i hela den salen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: